dimarts, 28 de febrer del 2012

Un altre incendi: esta volta a La Torre de les Maçanes

Segons el diari INFORMACIÓN s'han cremat vora 25 Ha de pinar al terme municipal de La Torre.
La qüestió es que encara no ha acabat l'hivern i ja em tingut un parell d'incendis dels bons (un a Castelló i ara este). M'agradaria equivocar-me però si la situació d'eixutesa i de calor continuen en esta tendència es presenta un estiu d'alló més "calfadet". Perquè cal afegir-hi la precària situació econòmica autonòmica; que es traduirà en una molt possible reducció en plantilles de personal de prevenció i extinció.
I no és que els pinars  de pi blanc siguen dels boscos més predilectes per a mi (i molts naturalistes), però amb els continus incendis que afecten a àrees unes voltes grans i d'altres xicotetes; això -les nostres muntanyes, que es on queden els majors reductes boscosos - comença a parèixer més un cap de misto, que altra cosa. I després d'un incendi, sí, l'ecosistema pot regenerar-se, tanmateix esta recuperació si bé pot ser més o menys ràpida, la "qualitat" final no és la mateixa que la originaria, i a més esta depen i molt de la situació qualitativa originaria - es a dir, del grau de degradació previ a l'incendi.
I tot això amb reticències de l'administració a segon quina reforestació. I amb l'esforç que hi cal per tenir uns bons resultats!

P.D.: En el plànol d'ubicació us marque la possible zona afectada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada