dimarts, 7 de febrer del 2012

L'incendi a la plantació de tomaques afecta a la qualitat de l'aire de ciutat d'Alacant i les rodalies de l'explotació agrícola.

Enllaç a la notícia del diari INFORMACION
Enllaç a notícia definitiva


El fum de l'incendi que s'ha originat esta vesprada a les instal·lacions de la coneguda productora de tomaques de l'Alacantí ha afectat si més no, a la part nord de la ciutat d'Alacant i als nuclis de cases propers de Sant Vicent del Raspeig i del Palamó, entre d'altres.


La qüestió es que ara per ara la notícia no diu res de l'efecte de la fumaguera provocada per l'incendi de les 2 Ha. (sempre segons la notícia), ja s'apreciava des de la carretera nacional N-332, en diversos punts entre Benidorm i la Vila; en el meu camí de tornada de la meua feina a Calp.


Conforme t'apropaves a Alacant el fum prenia dimensions considerables, però no cap amunt, ja que a causa del vent de component nord que bufava, el va estendre en horitzontal, i l'ha fet arribar, al menys, al sector nord de la ciutat (vaja la redona del Palamó) i no se quant ha pogut aprofondir a la ciutat però les arees afectades que he passat a banda de tindre com una calima o boireta, feien un olor caracteristic. Tinc unes fotos preses amb el mòbil -de poca qualitat - , prop de l'institut Leonardo Da Vinci.




La conclussió és que esta vesprada, si més no a les rodalies dels hivernacles afectats i al nord d'Alacant hem berenat; i potser sopat, una bona ració de fum amb les conseguents partícules tòxiques associades: esperem que els plàstics cremats foran poquets i sobretot haja sigut material vegetal que en produeix menys.






I com epíleg deixe una questió en l'aire: les autoritats competents demanaran algun tipus d'explicació i/o prendran algún tipus de messura? Ací ho deixe.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada