dilluns, 13 d’agost de 2012

La catastrofe total: es cremen els nostres arbres i les persones -que els cuiden-

Hola a tots,
hui m'he alçat amb la notícia de l'incendi a la Torre de les Maçanes.Si ja per se cada volta que hi ha un incendi forestal, tinc un "buit", este cas és molt trist i penós per mi.
La zona de la Torre es de les primeres que vaig vigilar en les tasques de voluntariat ambiental en la prevenció d'incendis forestals. A banda vam conèixer la zona i les seues rodàlies. Pense que tenen un alt valor ecològic (en comparació a allò que tenim o que ens esta quedant).
A més a Ernesto - crec que no m'equivoque en això - ; l'agent mediambiental que ha mort (una de les dues vítimes), el vaig conèixer quan começaven amb el Grup STENELLA les nostres tasques de reforestació al Maigmó.
Pense que era molt bona persona i protector de la natura. Estavem arreplegant aigua a la Melonera per regar els plançons, i ens va preguntar amablement, i li vam respondre.
Li va encantar la nostra proposta, però ens va recordar allò que ja sabien: allò que es crema a un incendi forestal costa molt a recuperar-lo. Lo millor es la prevenció, i després els diversos projectes de reforestació i/o restauració ambiental. Perquè evidentment, les marres que s'hi produeixen són molt grans (quan s'hi fa manteniment, imagineu quan no s'hi fa).
El que dic perdem natura i persones que se l'estimen.

PD: i mentres Espanya "es crema" altres als bous. Si no recordeu que va passar amb el PRESTIGE, o amb el vessament de BOLIDEN a Doñana.
PD2: Les subvencions i suport als programes de voluntariat ambiental per a la prevenció d'incendis forestals CANCELADES, INEXISTENTS. Depenen en exclusiva de les entitats que abans ja ho feien o de la bona voluntat d'associacions conservacionistes. Com sempre tirant endavant això els de sempre, els ciutdadans concienciats (que no abunden gaire).